Aftonbladiserad masshypnos

Kommer ni ihåg svininfluensan och mediahypen som rådde innan jul? Rubrikerna haglade och paniken var ett faktum, trots att ingen egentligen visste någonting.

Med facit i hand tror jag inte att någon känner någon som känner någon som fått allvarliga biverkningar pga att de inte tagit den berömda “sprutan”.

Samma hysteri utbröt när SARS och fågelinfluensan mjölkades till bristnings- gränsen. Och vi minns ju hur det gick med den saken. Fler dog av fallande kokosnötter än av dessa sjukdomar tillsammans.

Okunskap skapar rädsla. Rädsla skapar hysteri. Hysteri gör folk utsatta. Utsatta människor är villiga att betala för sin trygghet. De vinstdrivande företagen ger folket vad folket vill ha.

För att slå spiken i kistan kommer här en artikel från Brittiska “The Sun” som beskriver denna organiserade panik-kampanj som resulterade i att alla helt plötsligt ville spruta sig fulla med kvicksilver och andra helt naturliga kemikalier.

Vi som inte tog sprutan får helt enkelt vänta på nästa våg av dödliga pandemier. Vad sägs om rådjursinfluensan, laxsjukan eller talgoxefebern?

Inga kommentarer

Kommentera