De 5 dödssynderna på Facebook

För några veckor sedan när jag fortfarande var färsk i storstaden skickade jag iväg 25 vykort till släkt och vänner. Det slutade med att jag hamnade på akuten med diagnosen “kramp i handen”. Det var då jag insåg att det var tangentbordet och inte pennan som var mitt rätta element. Så förvänta er inga julkort i år.

För att sprida kärlek och julefrid har jag istället komponerat ihop en lista över de 5 mest irriterande statusuppdateringarna som vi dagligen tvingas att stå ut med på Facebook. Mina vänner, här har ni de 5 dödssynderna på Facebook! Undvik dem!

 • “Alla som älskar sina djur, klistra in detta. Annars är ni djurhatare!” Att skriva om era irriterande djur eller barn och sedan kalla oss som inte bryr sig för hatare är fräckt. Och nej. Kattungar är inte söta och bebisar har funnits på jorden i hundratals år. Varför denna plötsliga hype över deras framsteg?
 • “Är skittrött och har knappt sovit. Har också mensvärk och är bakis!” Att du är sjuk, trött, bakis eller har mensvärk är faktiskt inte så spännande som man kan tro. Ingen tycker synd om dig. 
 • “Äntligen fredag, gud så skönt!” Skönt? För vilka då? För oss som läser? Verkligen inte. För vi vet vad som väntar. En helg fullspäckad med beklagande inlägg över hur trötta, fulla och bakfulla alla är. Snälla politiker, inför 7 dagars arbetsvecka och se till att fredagen blir den nya måndagen!
 • “Fyll inte livet med dagar, fyll dagarna med liv” Tro det eller ej, men kloka citat och inspirerande låttexter som du snott från andra är inte alls lika meningsfulla när de tas ur sitt sammanhang, ett sammanhang som oftast bara du förstår. 
 • “Åhhh gud, om en vecka kommer det nya avsnittet av One Tree Hill” Alla dessa amerikanska TV-serier om 17-åriga ungdomar som spelas av 28-åriga skådespelare. Finns det någon som tar dem på allvar? Vill jag ha min dos av drama sätter jag mig bakom ett gäng “asså hallå”-tjejer på t-banan.

3 kommentarer

 1. Matilda 2010-11-19 00:08

  Åh Kasper, du låter alltid så pretentiös när du skriver inlägg som detta 🙂

  Det är väl lite det som är poängen, eller hur?! 😉

  / Kasper

 2. Duvetvem 2010-11-19 08:35

  http://niclas.net/facebook.jpg

  Haha. Klassikern! 😀

  / Kasper

 3. Björn 2010-11-19 16:06

  Haha klockrent, just den första är riktigt bra. Har ett X antal människor som jag är vän med på facebook som skriver sånt.

  Jag ska bli en modd killer av rang…

  Det finns bara en lösning på problemet. Ta bort dem som vänner på Facebook!

  / Kasper

Kommentera