Den brända gubbens taktik

Vann en viktig bastumatch mot en 60-årig gubbe på gymmet idag. Kampen pågick i ca 20 minuter. Varken ord eller blickar utbyttes. Såhär gick det till…

Det börjar med en tyst överenskommelse om 2-3 skopor vatten på stenarna. Jag slås av den enorma hettan men visar inga tecken på svaghet utan visualiserar att jag är en grillad kyckling i delikatessen på ICA.

Efter 10 minuter börjar han pusta och frusta. Han bankar näven mot hjärtat. Jag ser min chans och slänger på ytterligare två skopor vatten på stenarna. Tankarna flödar fritt. Har jag tagit mig vatten över huvudet? Riskerar jag att bränna ut mig? Livet, som är en bisats i sammanhanget, passerar revy.

Plötsligt kontrar min håriga motståndare med klassisk skrev-blottare i hopp om att skrämma ut mig i duschen. Jag hamnar ur balans men matchen fortsätter.

Tiden går. Minuter känns som timmar. Jag hör hur gubben börjar hyperventilera. Segern känns inom räckhåll. Jag tar ett djupt andetag för att visa mig oberörd samtidigt som jag slänger på ytterligare en skopa vatten.

Plötsligt händer det. Han reser sig upp, säger något på ett språk jag inte förstår, slänger på tre skopor vatten, öppnar bastudörren och försvinner ut i kylan.

Änt-li-gen! Slaget är vunnet! Jag ser rubrikerna.

Ett par minuter senare kliver jag ut för ett välförtjänt segervarv i duschen. Livet har blivit en nedförsbacke. Den Kasper som gick in i bastun finns inte längre kvar.

Inga kommentarer

Kommentera