Döden gör sig påmind

För en dryg månad sedan dog Peter Steele från Type O Negative. Förra veckan var det Ronnie James Dios tur och igår valde basisten i Slipknot att kasta in handduken.

All denna död påminner mig om hur skört livet egentligen är. Det spelar ingen roll vilken lott man dragit här i livet. Man kan vara rik, känd, snygg eller bara en helt vanlig medelmåtta från Medelpad. Alla ska vi dö och ingen kommer undan. That’s it!

Min teori är att alla föds med ett visst antal förutbestämda hjärtslag som slag efter slag sakta tickar ner mot noll. Tänk om man kunde se denna räknare och på så sätt få reda när man skulle dö? Vad annorlunda allting hade varit. Och vad bråttom man hade fått med att hinna leva livet fullt ut och göra allt det där som man inte vågade?

Vissa tror på livet efter döden, några tror på återfödelse medan andra inte tror på någonting alls. Kalla mig naiv men jag tror på fullaste allvar att vetenskapen kommer att hitta ett botemedel mot döden innan den hinner bli ett faktum för mig.

Åldrandet och döden går nog inte att förhindra, våra kroppar är ju trots allt inte mer än biologiska maskiner. Nej. Framtidens lösning kommer bli någon slags överföring av medvetandet till en ny, förmodligen klonad kropp. Mycket kan hända på 50 år.

I want to belive!

2 kommentarer

 1. Piggen 2010-06-02 11:59

  Nja du, överföring av medvetandet till en ny kropp, om det ens går, kommer ta tusentals år innan forskningen kommit så långt. Och tänk va överbefolkad jorden skulle bli om ingen dog! Då får vi kolonisera Mars först också. 🙂

  Däremot ökar ju medellivslängden för människan hela tiden tack vare nya forskningsframsteg. Om några hundra år kanske det inte är nåt konstigt att man lever tills man är 150.

  Argumentet “att jorden skulle bli överbefolkad” har ingenting att göra med om det är genomförbart eller inte. Med tanke på att du är en tidsoptimist klandrar jag dig inte för att du ser min teori som verklighet först om 1000 år 🙂

  / Kasper

 2. . 2010-08-20 12:10

  va inte rädd för döden. meningen med livet är att leva de. tillslut kommer döden men då har du förhoppningsvis haft ett bra liv

  Förhoppningsvis har du rätt!

  / Kasper

Kommentera