Polistestet avklarat!

Gårdagens polistest i Kristianstad gick bättre än jag hade vågat hoppas på.

Första momentet var den fruktade löpningen. 2km på max 9.30. Där slog jag till med nytt personbästa på 8.30, d v s en hel minut snabbare än vad som krävdes. Jag sprang i mitt eget tempo och höll mig i bakgrunden i stort sett hela loppet.

Med ett varv kvar av loppet låg jag näst sist av ca 20 personer. 200m innan mål la jag i min olympiska spurt och kom i mål som 3:a (?). Vilken lättnad. Vilken glädje!

Andra momentet gick ut på att lyfta och släpa en 80kg tung docka 15m (med rätt lyftteknik) samtidigt som man pratade med en polis. Inga problem för en en kille som knäböjer 130kg och tar 200kg i marklyft. Däremot blev jag väldigt imponerad av en liten tjej som inte kan ha vägt mer än 45kg. Hon lyfte den nästan dubbelt så tunga dockan med en sådan beslutsamhet att jag blev helt lyrisk. Imponerande.

Det sista momentet var “Harres test”. Ett smidigthets- och koordinationstest som gick ut på att göra en kullerbytta, runda en pinne i mitten, springa 2m, hoppa över en häck, krypa tillbaka under samma häck, springa tillbaka till pinnen i mitten och upprepa proceduren två gånger till. Där fick jag näst bäst tid av alla i min grupp.

Stämningen och teamkänslan i gruppen var helt fantastisk. Alla hejade på och pushade varandra så att så många som möjligt skulle klara sig. Alla skulle med!

För oss som klarade fystestet återstår en lång väntan på att domen inför nästa steg i uttagningsprocessen ska falla. Beskedet kommer någon gång i början av augusti. Då får jag reda på om jag går vidare till utgallringen på pliktverket eller inte.

Vi fick även reda på lite ungefärlig statistik för i år.

9000 sökte personer till polisutbildningen. 3000 av dem kallades till språktestet och myndighetsamtalen. Av dessa gick 1700 vidare till fystestet. Omkring 1200 av dem förväntas att klara fystestet. Av dessa 1200 går ca 700 (?) vidare till två dagars hälsoundersökning och djupgående psykologsamtal på pliktverket. Utav dessa 700 kommer ungefär 350 personer att bli antagna till Polishögskolan vårterminen 2011.

Just nu är jag en av 1200. Önska mig lycka till!

4 kommentarer

 1. B.O 2010-05-22 01:03

  Jag önskar dig lycka till och hoppas att vi blir kollegor.

  Herman och Lin i samma radiobil. Det vore något 🙂

  / Kasper

 2. Lili Kavs 2010-05-22 01:10

  Lycka till grabben!!!roligt att se att det gick så bra även om du har varit sjuk,,,bra kämpat!:)

  Tack Lili! Det måste ha varit frisyrens förtjänst, eller hur? 🙂

  / Kasper

 3. Mamma Hanna 2010-05-26 16:01

  Alla vi här hemma önskar dig lycka till och håller tummarna !!!!

  Håll tummarna riktigt hårt. Det lär behövas! 🙂

  / Kasper

 4. Anna 2010-05-26 19:44

  vad roligt 🙂 lycka till!

  Tack Anna. Se till att vara snäll nu. Om två år kanske jag har handklovar hemma 🙂

  / Kasper

Kommentera