Vita kränkta män och arga menstruerande kvinnor

Välkommen till söder, även känt som den massproducerade individualismens Mecka. Hit vallfärdar män i trendiga mustascher och tjejer i medvetet för korta byxor.

De marscherar taktfast i unisona skyttegravsrockar och utkämpar ett sömndrucket krig mot välfärdens trivialiteter.

Dessa champagne-socialismens soldater låter sig dagligen bombarderas med Vita kränkta mäns propaganda, där de rakryggat konfronterar omvärlden vid södercaféernas ohärjade frontlinje.

Deras kamp för att bli jämställda männen hamnar ständigt i skymundan för männens ambition att bli gudar. Jag betraktar på dem på avstånd och beundrar deras tillvaro i patriarkatets förlorade land. Jag har själv varit där, en gång för länge sedan.

4 kommentarer

 1. Fluffy 2012-12-06 07:50

  A du store betraktare! 🙂 Din förmåga att supa in, analysera och leverera hur läget är i kärnan av detta lands självutnämnda maktcentrum (Söder) , som tror sig satt agendan för hur man skall leva sitt liv de närmaste 1000 åren, dvs det Fjärde Riket, ger en känsla av krig, ja krig mellan testosteron och östrogen. Ett skyttegravskrig eller kanske mer ett krig mellan alldeles för högt värderade bostadsrätter inredda med plats, papper och en minimalt andel politiskt korrekt valda material. Mellan pubar som har ambitionen att vara kreativa tankesmedjor likt caféer i Wien för 100 år sedan, men som nog ändå är ytliga mötesplatser för att synas, höras och få bygga sitt eget lilla ego. Ett ego kryddat med livsstil, en livstil kryddat med det för dagen gällande varumärket som ger en känsla av att vara modern, tillhöra något, inne, chic och att kunna påverka. Men ack ack så lite de vet, så lite de kan och förstår. Sanningen om den egentligen nakna människan är att det som sker det sker och om 100 år vet ingen om vad som skedde här och framförallt inte där. Men känslan att betyda något i nuet bedövar.

 2. kajan 2012-12-06 11:50

  Fluffy, jag vet inte vem du är men det ligger mycket i det du skriver. Jag antar att principen kan appliceras på vem som helst, så även dig och mig.

 3. Fluffy 2012-12-08 18:19

  Ja, det stämmer på många och givetvis även på mig, men skillnaden är ofta att kunna känna sina svagheter och till korta kommandon och åtminstone i någon mån kunna reflektera över dem.

 4. kajan 2012-12-10 13:34

  Det är så sant som det är sagt, Fluffy. Mer klokhet åt folket!

Kommentera