Fingervantar som skor?

Det finns två saker som jag stör mig på här i världen. Det ena är folk som tror sig vara bättre än alla andra bara för att de driver en blogg och det andra är folk som tränar *funktionell träning på gymmet.

Man ser dem slita med bollar, gummiband, konstiga hantlar, balansbrädor och fan och dess moster. Att träna en muskel är inte någon vetenskap såvida man inte krånglar till det och gör det till en vetenskap.

Det handlar inte om att lyfta en gummiboll moturs i en viss takt samtidigt som man tittar på sin vänsterfot och andas ut en gång i sekunden. Inte heller om att ha ett par träningsskor som ser ut som fingervantar eller en uppsättning funktionella träningskläder som andas och ser ut att vara importerade från en annan planet.

Det enda dessa funktionella tränare lyckas med är att ta upp plats och spegelyta för oss som tränar på det sätt som gym är avsedda för, dvs tungt, ljudligt och lättklätt!

* Funktionell träning – att i brist på kunskap inom träningslära skapa en illusion och fasad av att man faktiskt vet hur man tränar bättre och effektivare än de som kan.

1 kommentar

  1. Veronica 2010-09-23 15:52

    hahaha bara för att du e en spännis 😛 Du låter som att allt som räknas här i världen är att kunna lyfta skrot. Jag antar att du aldrig provat yoga eller något ens i närheten av yoga?

    Jo, jag var på Yoga för typ 2 år sen. Det svettigaste jag varit med om. Fan vad tung och osmidig jag kände mig bland alla viga tjejer 🙂

    / Kasper

Kommentera