Hobby vs. Livsstil?

Den främsta anledningen till att människor misslyckas med att få resultat med sin träning är bristen på regelbundenhet. Istället för att inse vad varje träningspass, näringsrik måltid och bortvald öl i slutändan kan belöna dem med, intalar de sig att TV-Shop och Aftonbladets bantnings-dieter kommer att göra jobbet åt dem.

Det finns också de som tränar av den enkla anledningen att det dövar deras dåliga samvete. Det finns ingen plan, ingen målsättning och ingen ambition att utvecklas.

Denna diffusa träningsfilosofi heter “jag tränar för att må bra” och fungerar som en rättfärdigande åtgärd mot ångestkänslan över den där pizzan, kakan, ölen etc.

En tydlig och realistisk målsättning samt visualisering av vad dess konsekvenser kan innebära för dig är ett stakt redskap som motiverar dig i rätt riktning.

3 kommentarer

 1. Veronica 2010-02-23 00:14

  Det finns undersökningar som visar på att människor som köpt gymkort anser att de tränar regelbundet. Detta även fast dom inte insett att dom egentligen bara går dit nån gång i månaden.

  That’s just sad…

  Jag kallar dem för “stödmedlemar” 🙂

  / Kasper

 2. Andrea 2010-02-24 11:58

  Tur att man lura sig psyke så pass bra!

  Det där med att träna till Beach 2007 2008 2009 2010 2011 … är ju rätt misslyckat. Varför inte vara i form året runt och må riktigt gott?!

  Jag kommer aldrig förstå poängen med att träna inför ca 12 veckor av sommar. Av dessa 12 veckor spenderar man kanske 5 dagar effektiv tid på stranden. 5 dagar av 365 då folk kommer att se en utan kläder. Ska dessa 5 dagar behöva kosta ett årskort på gymmet? 🙂

  / Kasper

 3. Karin 2010-03-03 20:34

  Håller med dig totalt Kasper. Ingen mening att bara träna när andan faller på. Blod,svett och tårar belönar en =)

Kommentera