Icke verklighetsförankrade filmer som alla tjejer älskar

I juletider är det naturligt att krypa ner i soffan tillsammans med sin älskade och titta på romantiska filmer. För att hjälpa er på traven har jag gjort en lista över filmer som man bör se och på filmer som man till varje pris bör undvika att titta på.

Filmer som du bör undvika att titta på om du vill behålla din värdighet:

Twighlight

Det finns inte en enda tjej på jorden som inte tycker om Twilight-filmerna. Men trots att tjejerna som avgudar filmerna är många så finns det bara en anledning till att de blivit så populära, nämligen den villkorslösa kärlek mellan de två huvudpersonerna.

När den första filmen kom drömde alla tjejer om att klättra i träd tillsammans med en apa till vampyr. Trädklättrarfebern varade i nästan ett år tills den andra filmen kom. Allt det som ansågs vara fint och vackert i den första filmen byttes i den andra ut mot magmuskler och en indian med bar överkropp. Fiaskot var ett faktum.

The Notebook

Trots att jag inte har sett filmen är jag redan trött på att höra hur fin den är. Att den är fin kan kan bara förklaras på ett sätt. Att den saknar verklighetsförankring på samma sätt som action-filmer med Steven Segal gör.

Alla vet vi att biljakter inte går till som på film. Bilar kan inte kan flyga 10m för att sedan landa på hjulen igen. På samma sätt vet vi att det som händer i Notebook inte går till på samma sätt som i verkligheten. Man blir gammal och dör ensam.

Dirty Dancing

“Nobody puts baby in the corner!”. Ett av historiens mest kända citat är taget ur en film där den fula ankungen drunknar i bekräftelse från en dansande alfa-hanne.

Verklighetens motsvarighet till baby en helt vanlig 20-årig tjej som till tonerna av Basshunter-remixar och schlager-dängor blir tafsad på av ett spritstinkande fyllo på dansgolvet.

Filmer som alla måste titta på minst en gång per kvartal:

Top Gun

Det finns bara en film som förtjänar att rubriceras som romantisk. Top Gun är världens i särklass bästa romantiska film. Här finns allt en romantiskt film behöver. Stridsflygplan, snabba bilar, motorcyklar, män som spelar beachvolleyboll i slow- motion, hästar, kärlekscener, spänning i luften, dödsfall, blod och explosioner.

8 kommentarer

 1. malinm.se - en smart brunett! 2009-12-08 22:28

  Om du nu ska skriva om “twighlight” kan du väl i alla fall snälla stava TWILIGHT rätt, så är du snäll.

  Äsch, småsaker 😉

  / kajan

 2. malleballe 2009-12-09 11:17

  haha, den enda film som är totally awesome är top gun, helt klart! de andra.. notebook – astråkig, twilight – helt okej men nej, dirty dancing – hur trött är man inte på den?

  Det enda vi kan göra är att hoppas på Top Gun 2. En vacker dag…

  / kajan

 3. Emma 2009-12-09 13:17

  Även om jag inte tillhör gruppen som älskar de här filmerna så känner jag mig manad att försvara dem, eller i alla fall försöka förklara vad det är som lockar.
  Edward är en vampyr med stalkertendenser. Hett och romantiskt? Njae, inte stalkertendenserna. Men. Det är inte på grund av den villkorslösa kärleken som flickor tittar på Twilight, det är för att Robert Pattinson är snygg. Dessutom verkar han behöva någon som tvättar hans hår (och att tvätta varandras hår har vi ju lärt oss är romantiskt).
  The Notebook ÄR fin. Mest för att det är så jävla romantiskt att kyssas i regnet och för att Ryan Gosling är FIN! Han är dessutom en av sin generations bästa Hollywoodskådisar, men det är en helt annan historia. Här kommer också den villkorslösa men villkorsfulla och omöjliga men möjliga kärleken in som en variabel. För Noah är FIN. Han finns där när man vet att man har gjort bort sig totalt och någon har försökt förhindra ens kärlek, han tar en tillbaka och älskar en vilt i regnet. Och James Garner har för övrigt världens skönaste berättarröst.
  Vem fan kan relatera till en tjej som uppvaktas av både glittriga vampyrer och barbröstade indianvarulvar, egentligen? Men alla tjejer har någon gång velat vara den där tjejen som blir utvald, trots att de kanske är blyga, har för mycket smink, eller är kompisgängets eller familjens fuling, som i Dirty Dancing.
  Så, en liten fråga: ligger värdigheten verkligen i någon annans – dina – ögon?

  Jag har bara en sak att säga till mig försvar. Eller rättare sagt ett klipp. Här kommer det 😉 http://www.youtube.com/watch?v=GRiEttAtAp0

  / kajan

 4. Emma 2009-12-09 13:18

  Hoppsan, låång kommentar.

  Vi (jag) på kajan.nu tycker om långa kommentarer och ser fram emot ännu längre nästa gång 🙂

  / kajan

 5. malinm.se - en smart brunett! 2009-12-09 18:12

  Sorgligt att du inte bara kan erkänna att den är skitsnygg 😛

  Även om färgtemat är snyggt så är sidan helt förstörd av reklam. Och då menar jag verkligen HELT förstörd 🙁 Hoppa av Spotlife, på allvar.

  / kajan

 6. Emma 2009-12-09 20:37

  Min mamma gillade inte Top Gun-klippet. Hon tipsar istället om Pretty Woman.

  Pretty Woman, just det. Jag minns att jag läste att prostitutionsyrket rent utav exploderade i samband med filmens popularitet. Det kallar jag romantik 🙂

  / kajan

 7. Angel 2009-12-09 22:06

  Top Gun är en bra film och visst finns det fördelar med att spela beachvolleyboll;)

  Men när det gäller The Notebook så borde du iaf se den innan du börjar klanka ner på den!

  Finns det några scener i slow-motion i den är jag mer än villig att ge den en chans 🙂

  / kajan

 8. Emma 2009-12-11 00:40

  Det finns en anledning till att mina föräldrar inte kan titta på samma tv-program. Mamma gillar romantiska komedier och pappas favoritfilm är Der Leben des Anderen, en i mitt tycke otroligt romantisk film. De enda filmen jag vet som de åtminstone bitvis kan se tillsammans är En officer och gentleman och Broarna i Madison County. Och det beror nog mer på pappas förälskelser i Debra Winger respektive Meryl Streep än på något annat.
  Jag tror att det kanske finns någon sex/kysscen i slow-motion i The Notebook, men jag kan också ha drömt det. Jag vet inte riktigt om det var det du var ute efter? Beachvolley lider den sorglig brist på.

  Typiskt. Jag antar att man inte kan förvänta sig beachvolley-scener i alla filmer nu för tiden…

  / kajan

Kommentera