Just idag är jag fri

Idag gjorde jag något som jag väntat på att få göra väldigt länge.

Jag betalade den återstående delen av min CSN-skuld på 36 000kr. En skuld som jag inte längre behöver ha flåsandes i nacken.

Så ikväll är jag en fattigare men desto friare Kasper. Fast vad är egentligen frihet?

Frihet för mig är att vara fri från amorteringar, lån, äktenskapspapper eller dåligt samvete för att man har slösat sina pengar på onödiga prylar.

Frihet är att veta att man när som helst kan hoppa ombord på ett tåg här i livet utan att behöva oroa sig för vad man lämnar efter sig.

Jag känner att det där tåget börjar närma sig nu. Och om inte allt för länge har jag råd med en biljett. Tills dess fortsätter jag att vandra på minsta motståndets väg.

 

8 kommentarer

 1. B.O 2009-08-25 23:19

  Grattis till dig Kajan, själv lär man ha CSN flåsandes i nacken de närmsta 20 åren minst. 🙁

  Så är det Björn. Nu kan du varken fly skulden eller lagen, polismästare som du är 🙂

  / kajan

 2. sanna 2009-08-26 08:41

  håhå, låter kalasskönt att bli av med den skulden 😀

  Det känns utomordentligt skönt!

  / kajan

 3. sandra 2009-08-27 18:16

  vad menar du med att jag ska ta en paus för alltid ? :s

  Ja, typ en paus… fast för alltid?

  / kajan

 4. matilda 2009-08-30 18:02

  Jag har inte sett Dexter, skäms 😮 Jag tänkte se True Blood på tv, så att man har ngt att se fram emot så än så länge har jag bara sett första avsnittet :p

  Vad tycker du än så länge?

  / kajan

 5. malinm.se - en smart brunett! 2009-08-31 23:00

  Till alla: Jag har räknat ut mina egna ut/inkomster och gått efter det. Det är så min månad kommer se ut och det innefattar en vanlig månad – INTE första månaden då man måste köpa kurslitteratur osv. Allas dagar ser inte lika ut och alla gör olika saker och har olika mycket att betala. Jag la bara upp en enkel liten skiss för att kanske inspirera er till HUR man kan klara sig och ATT man faktiskt klarar sig. Den är modellen har funkat innan för mig när jag bodde hemifrån – därför ville jag bara dela med mig lite av hur man kan planera upp allt så man inte står där med 0 kronor på kontot när det är 1 vecka kvar innan man får in nya pengar!

 6. malinm.se - en smart brunett! 2009-08-31 23:12

  Jag har även uppdaterat inlägget, jag råkade nog skriva lite så att folk kunde missförstå. Meningen med inlägget var till att inspirera till att planera mer. Det var det jag menade med kunskaper, jag är inte färdigutbildad. Men en liten förklaring har kommit upp iaf!

 7. malinm.se - en smart brunett! 2009-09-05 23:46

  Varsågod – jag måste ju skriva något som håller er i Ronneby sysselsatta. Att SMS:a till dig OM mig och min blogg visar verkligen hur lite liv ni har där uppe. Vem orkar lägga sig i någons liv så mycket?

  “Vem orkar lägga sig i någons liv så mycket?” Uppenbarligen många utav dina 1000-tals läsare. Det är sånt du får räkna med när du öppnar upp dig och skriver om ditt privatliv på nätet.

  / kajan

 8. Anonymous 2009-09-07 18:44

  det där med att bara sätta sig på ett tåg och dra iväg låter inte helt fel!

  Det var menat som en metafor 😉

  / kajan

Kommentera