Kontor, bungalow eller superkändis?

Ibland kan man läsa om svenskar som flyttar till Hollywood för att söka lyckan som skådespelare eller om naiva gymnasietjejer som hoppar av skolan för att jobba på ICA och satsa på en modellkarriär. Jag är lantisen som flyttade till Stockholm med en förhoppning om att bli polis. En förhoppning som tyvärr inte besannades i samma stund som mailet med ämnesrubriken “Ej antagen” trillade in i mailkorgen.

Jag vill inte påstå att jag är tillbaka på ruta ett, för det är jag verkligen inte. Ingen av dem som sökte som jag har pratat med har kommit in. Gemensamt för oss som gick hela vägen utan att komma in är att vi automatiskt får söka i två år till. Grymt!

Nu måste jag återgå till skissbordet och bestämma mig för vilket liv jag vill leva den närmaste framtiden. Vid närmare eftertanke hade en blandning av alla tre varit det mest ultimata. Jobba som modellfotograf i en polisbungalow i Stockholms skärgård!

Liv #1 – Ta tag i mitt liv

Söka ett meriterande deltidsjobb och plugga något relevant som stärker mina aktier inför nästa sökomgång till Polishögskolan.

Liv #2 – Fly från det oundvikliga

Ta den enkla vägen ut och bosätta mig i en bungalow på Koh Tao för att dyka, äta fisk, dricka Oreo milkshakes, läsa böcker, vara rädd för spindlar och skjuta upp verkligheten åtminstone tills den svenska vintern är över.

Liv #3 -The best case scenario

Starta band, bli en framgångsrik modellfotograf, släppa en bästsäljande bok på något onödigt ämne och anställa blondinbella som min personliga assistent.


7 kommentarer

 1. Michaela 2010-11-15 17:41

  Och jag som var helt säker på att det skulle gå vägen.. tråkigt! Hoppas du hittar något annat bra att syssla med nu iallafall.

  Michaela, jag och några kompisar funderar på att dra ihop en grej. En stöt och sedan drar vi oss tillbaka för alltid. Vi behöver någon som kan köra motorcykel väldigt snabbt. Sugen?

  / Kasper

 2. John Melin 2010-11-15 17:42

  Kör på 2:an. Jag hjälper dig med jobb å boende i Thailand.

  Ta med dig Emilio också!

  Låter intressant att höra vad du har att erbjuda. Vi hör av oss på mailen 🙂

  / Kasper

 3. Lovisa 2010-11-15 18:20

  Synd att du inte kom in. Du fixar det nästa gång! Jag tycker att alternativ 2 låter bra. då kanske vi ses där 🙂

  Haha, vi lär nog ses ute på juldagen i Ronneby innan dess. Då kan vi smida lite planer 🙂

  / Kasper

 4. Mamma Hanna 2010-11-15 18:40

  Alla här hemma tycker att du inte ska ge upp utan köra variant 1 🙂 Håller tummarna för nästa gång !! Alla hälsar 🙂

  Variant 1 låter bra. Fast tänk om man kan genomföra variant 1 i variant 2 miljö? 🙂

  / Kasper

 5. Therese 2010-11-15 20:27

  Väljer du #2 så ta mig med dig!

  Det beror på. Klassas du som handbagage? 🙂

  / Kasper

 6. Therese 2010-11-15 21:00

  Haha! Tveksamt 🙂

 7. Anders Holmberg 2010-11-17 14:58

  Fasen vad tråkigt att höra att du inte kom in. Sympatideppar för jag trodde verkligen att du skulle lyckas.

  Tack! Vi håller tummarna för höstterminen! 😉

  / Kasper

Kommentera