Mitt psykologutlåtande

Idag fick jag hem min personliga bedömning från psykologen som intervjuade mig under de sista uttagningarna inför Polishögskolan på pliktverket i Kristianstad. Psykologens utlåtande är en av många viktiga bedömningspunkter som ligger till grund för om man blir antagen till polisutbildningen eller inte. Såhär skrev hon:

“Kasper är mycket aktiv i kontakten, har lätt för att finna orden och att hålla samtalet flytande. Han är utåtriktad och social och har ett brett umgänges- och fritidsliv. Personlighetsmässigt bedöms han en normalgod grundstabilitet och en positiv och humanistisk människosyn. Studie- och yrkesmässigt har han inte hittat rätt, vilket är ett orosmoment för honom. Intresset för polisyrket är relativt nytt och speglar en i stort sett realistisk uppfattning av polisrollen. Han har i polisprövningen presterat mycket höga testresultat. Han har således väl tillgodosedda intellektuella resurser, vilka knappast kommit till sin rätt i senare yrkesplanering. Detta gör att man något kan ifrågasätta hans förmåga till målinriktning och uthållighet. Den något vaga motivationen och frågetecknen kring långsiktig planering och målhållning gör att rekommendationen motsvarar bedömningen lämplig för sökt utbildning.”

Det slutgiltiga antagningsbeskedet kommer om ca 1-3 veckor. Tills dess håller vi tummarna och hoppas på positivt antagningsbesked och en placering i Stockholm.

1 kommentar

  1. […] två veckor sedan publicerade jag utlåtandet från psykologen som intervjuade mig inför polishögskolan. Idag fick jag även ta del av utlåtandet från […]

Kommentera