Recept på kärlek

Nu har jag har bestämt mig för att bli blint förälskad. Fråga mig inte hur, när, i vem eller varför. Jag vet bara att det är dags nu. Det var länge sen sist nu.

Senast var igår eftermiddag. Jag såg henne någonstans vid frukten på ICA. Hon utmärkte sig inte från mängden men hade ett barn i famnen. Hon var vacker men inte sådär tråkigt perfekt. Hon hade ett leende och en glädje som gjorde henne osårbar. Hennes energi gjorde att jag förälskade mig i hennes brister.

För att inte glömma min kärlek från i förrgår.

Min vän och jag hade vänt uppochner på hela stan och efter tre timmar hamnat i en sporthall. Där stod hon, full av entusiasm och totalt omedveten om sin skönhet. Hon tränade kampsport och var inte på något sätt perfekt. Hon hade ett fint leende, livsglädje och en hårsvans som säkert luktade persikobalsam. Hade det inte varit för glasrutan och hennes svarta bälte hade hon varit min.

Dessförinnan var det hon som var för bra för att vara sann. Hon som visste att keso var bra och som skämde bort mig med förvåning. Hon var det finaste paketet under granen. Paketet man ville öppna sist eftersom man visste att man inte skulle bli besviken. Hade hon för många oavslutade kapitel i sitt liv eller gick hennes klocka helt enkelt snabbare än min?

Vi har också den stora gåtan som med sin blick och sitt leende inte bara lyckades fördubbla min mat-räkning utan stundvis också stjäla min talförmåga och röva bort mina tankar. Trots att jag bara skrapat på ytan fann jag ett oförstört paket som inte behövde öppnas för att bevisa något. Ett paket vars innehåll inte kommer att göra någon besviken. Ett paket jag aldrig får öppna.

Vidare har vi henne med båda fötterna på jorden och henne med skrattet och rastlösheten. Henne med den oönskade pojkvännen eller henne med den farliga motorcykeln. Henne som jag bara sett en gång och henne som jag vill krama genom TV-rutan. För att inte glömma henne vars ögon jag sett tusen gånger men fortfarande inte kan färgen på.

Slutligen har vi henne som jag inte får bli kär i och henne som jag fortfarande inte hittat. Imorgon är en ny dag med nya möjligheter. Allt du behöver göra är att korsa min väg och ta mig med storm.

4 kommentarer

 1. Anonymous 2012-04-06 22:20

  Du är riktigt bra på att skriva!

 2. Nån 2012-04-15 13:55

  OMG.. 🙂 Hade ingen aning om att killar kan beskriva vad de känner eller kännt… Men du har verkligen förmågan.. Fin läsning! 🙂

 3. ROFL! 2012-04-16 14:42

  When did you grow a uterus? It’s like this status fell out of gay heaven, fell into a gay tree, and hit every single gay bransch on the way down, then landed on a gay guy and fucked him up the ass, twice..

 4. Johansson 2012-04-22 21:14

  Hoppas du korsar min väg! Dock är jag en helt vanlig Johansson som bara smälter in bland resten av alla blonda kvinnor. Du är ju en dröm för mig helt enkelt 🙂

Kommentera