Kissnödiga tjejer i märkeskläder

Jag har aldrig förstått mig på vissa människors fixering vid märkeskläder. De intalar sig själva att kläderna är snygga och att det handlar om kvalitet (rationaliseringar). I själva verket handlar det om något så enkelt som en genväg till social status.

Lek med tanken att LIDL skulle tillhandahålla snygga och kvalitativa kläder, enligt oberoende tester, inte enligt sponsrade artiklar i modetidningar. Skulle folk bära dem? Självklart inte.

Det sägs att det enklaste knepet för att uppfattas som en vinnare är att umgås med förlorare. Jag påstår att det enklaste knepet för att uppfattas som en förlorare är att betala för privilegiet att manifestera sin exklusivitet genom att bete och klä sig på exakt samma sätt som alla andra.

I slutändan handlar dyra märkeskläder om något så banalt som att du betalar företaget för att bli en vandrande reklampelare för deras varumärke. I själva verket borde det vara tvärt om.

img_0760_0 img_1041 img_1043 benen

En ny trend har börjat sprida sig bland Stockholms tjejer. En trend som går ut på att stå med benen i kors på ett tillsynens opraktiskt och obekvämt sätt.

Efter att ha studerat fenomenet på nära håll, med kameran i högsta hugg, har jag kommit fram till att det inte handlar om någon omedveten impuls av att imitera andras kroppsspråk för att stärka sin tillhörighet med flocken.

Jag tror att det handlar om något så enkelt som att jag har snubblat över den senaste flugan för att anses vara hip och trendig. Eller bara väldigt kissnödig.

5 kommentarer

 1. Julia 2011-10-04 21:50

  Eller så handlar det helt enkelt om att höfterna blir bredare och smärtar, alltså är det skönt att stå med benen i kors för att sträcka ut höfterna. 🙂

 2. Evelina 2011-10-04 22:31

  Jag är kanske udda, men jag brukar gilla att så sådär och inte för det skulle va trendigt. Det är så bekvämt, men ja kanske lite pinsamt för att man ser nödig ut. 😉

 3. hanna 2011-10-04 23:40

  its a girl thaaaaang

 4. Veronica 2011-10-07 21:16

  hahaha fantastiskt roligt att du fotade random tjejers ben xD Min teori e att tjejer står så för att dom läser för mycket Kenza och andra modebloggar som visar dagens outfit i en kissnödig/kobent pose och omedvetet påverkas. Därför står väl folk så för att de omedvetet tror sig se sötare ut.

  Jag kan erkänna att jag ibland kommer på mig själv stå kobent (trycka vaderna utåt) för att känna mig sötare och mer hip. Ursprunget kommer från de kawaii (söta) flickorna från Japan, där ALLA är naturligt kobenta, men som anammats av modebloggare i deras poser.

  Hmm… do I make any sense at all?

 5. Tant Maria 2011-10-27 21:01

  Tja…fast på det där viset står ju alla modeller, skådespelerskor och andra kändisar på bilder i alla tidningar, så det är väl bara något som småtjejerna tagit efter;), kissnödiga eller inte.

Kommentera